Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Häger leder Plånboken

Björn Häger, Söderalabördig journalist, debuterade på onsdagen som programledare för P1:s konsumentmagasin Plånboken.

Hur gick det till när du fick det här jobbet?

- De ringde och frågade helt enkelt. Jag tackade ja eftersom det är världens roligaste jobb. Jag började som konsumentjournalist en gång i tiden och det är jätteroligt att få komma tillbaka.

Varför behövs ett program som Plånboken?

- Konsumentfrågorna är mer aktuella nu än någonsin. Som konsumenter är vi mer utsatta i dag än förr eftersom gränserna är öppnare och fler saker måste köpas på marknaden. Det gör att konsumenterna är i stort behov av information. Vi på Plånboken kan bidra med att ge dem den upplysning de behöver för att inte bli lurade.

Blir det några förändringar med dig som programledare?

- Jag hoppas att det blir ännu lite vassare, tuffare och roligare. Vi ska bland annat försöka få lyssnarna att påverka programmet i större utsträckning. Med hjälp av sociala medier som twitter kan vi till exempel kasta ut en fråga under programmets gång. Till nästa veckas avsnitt ska vi med lyssnarnas hjälp sätta ihop en lista över Sveriges mest onödiga förpackningar.

Hur är du själv som konsument?

- Jag brukar beskriva mig själv som arg och rättshaveristisk. Jag kan bli väldigt arg när jag känner mig lurad eller någon försöker lura mina närstående. Jag tror att en bra journalist ska vara lite rättshaveristiskt lagd.