Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hagelin hyllar Lundqvist

Sverige är klart för semifinal och OS-debutanten Carl Hagelin gjorde sina två första OS-mål.

Då väljer han att hylla Henrik Lundqvist.

– Han är för jäkla bra, säger Hagelin.

Carl Hagelin och Henrik Lundqvist är lagkompisar i New York Rangers och Hagelin tvekar inte en sekund att hylla Lundqvist sen denne hållit nollan mot Slovenien i OS-kvartsfinalen.
– Han gör en matchavgörande räddning vid 0–0 och det är jätteviktigt för matchen.
– Hans styrka är att han alltid vill vinna och han tävlar på varje puck. Som medspelare kan du heller inte slappna av i försvarsspelet, han ställer krav och det är bra.
Men Hagelin behövde inte ägna all tid åt backchecking, han fick vara med och producera då han gjorde Sveriges två avslutande mål till 4–0 och 5–0.
Men pucken som han gjorde 4–0 med fick han inte behålla.
– Kronwall försökte ta pucken, men domaren sade ifrån. De fick inte lämna ifrån sig den, sa han.
Skönt att få göra mål?
– Ja, verkligen. Det var skönt att få hjälpa till, kul att och det var bra för vår line. Nu fungerade samtliga kedjor och det var viktigt så att det inte är bara vårt power play som räddar oss.
Hur var det att spela mot Slovenien?
– De var svåra att spela mot och de jobbade hårt. Men det var viktigt för oss att få första målet, då blev det mentalt inte så jobbigt. Det vi gjorde fel i inledningen var att vi inte fick pucken djupt och körde siljanssvängar, så Mårts påpekade att vi måste spela rakare.

Pär Hägglund
par.hagglund@mittmedia.se