Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hagängsgården får godkänt

Vid Socialstyrelsens återbesök på Hagängsgården konstaterades att tidigare brister förbättrats.
– Framförallt har vi fått rutiner, säger Kia Zacco, verksamhetschef.

På torsdagen gjorde Socialstyrelsen en uppföljande inspektion på Hagängsgården. Det har tidigare lämnats in två lex Maria anmälningar mot boendet, det har gällt bland annat trycksårsbehandling, samarbete och brister i omvårdnaden.

– Det har gjorts många förbättringar, som de lät så var Socialstyrelsen nöjda med vårt arbete, säger Kia Zacco.

Sylvia Norén, inspektör på Socialstyrelsen, säger att hon inte kan uttala sig om ärendet innan slutredovisningen är lämnad.

Verksamhetschefen och medicinskt ansvarig sjuksköterska har lämnat en redogörelse till Socialstyrelsen som visar vilka åtgärder kommunen har vidtagit för att förbättra verksamheten. I redogörelsen framgår det att det nu är samma sjuksköterskor som tjänstgör på Hagängsgården, vilket ska ge kontinuitet i vård och omsorg om brukarna. Läkarna är också samma på boendet. Det anordnas olika träffar för att samverkan mellan personalen ska bli bättre. Det har införts dokumentationsrutiner som gäller i hela kommunen. På varje enhet har ombud utsetts med speciella uppgifter. Numera görs det riskbedömningar för fall, undernäring och trycksår vid inflyttning på något av kommunens särskilda boenden. En uppföljning av bedömningen ska göras efter sex månader.

– Jag är väldigt stolt över personalen på Hagängsgården som har varit med att jobba fram det här. Hagängsgården har fått gå i bräschen för övrig verksamhet. Nu får vi arbeta vidare med att vi bibehåller en bra och uppdaterad dokumentation, säger Kia Zacco.

Kia Zacco berättar att samtliga boenden i kommunen nu har samma rutiner och dokument att arbeta utifrån.

– Vi måste hela tiden arbeta utifrån kvalitén och att varje individ får sina behov tillgodosedda, säger Kia Zacco.