Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hade laddad pistol i jackan

Polisen hittade vapnet i en strumpa i innerfodret.

I slutet av januari hämtade polisen en man i Söderhamn som anhållits i sin frånvaro. När mannen avvisiterades hittade polisen en laddad pistol i innerfodret till hans jacka. Pistolen var instoppad i en strumpa och enligt utredningen fanns fem patroner i magasinet.

Mannen har sagt att han fick pistolen som pant för ett lån till en person, och att den personen hade sagt till honom att det bara var en startpistol. Han har uppgett att han inte tänkte på att han hade pistolen i jackfodret när polisen kom.

Nu åtalas söderhamnaren för grovt vapenbrott. Han åtalas också för att ha haft en yxa i Gävle i början av året samt en kniv i Söderhamn i slutet av 2012.

Han åtalas även för fler brott, bland annat för att tillsammans med en Söderhamnskvinna ha stulit chokladkakor och snus från butiker. Han är dessutom åtalad för att ha misshandlat och dödshotat kvinnan år 2012. Både mannen och kvinnan är åtalade för grov olovlig körning.

Åtalspunkterna ska tas upp i en rättegång i Hudiksvalls tingsrätt nästa vecka.