Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Hade hoppats på en bättre tid"

Knappt 5000 deltagare sprang Blodomloppet 2015.
Först över mållinjen på Glysisvallen var en utflyttad Hudiksvallskille.
– Jag hade hoppats på en lite bättre tid, säger segraren Sebastian Högdahl, Hässelby SK.

Det var inte något snack om saken när segraren skulle koras i Blodomloppet. Sebastian Högdahl, Hässelby, passerade mållinjen i ensamt majestät i 10 kilometersloppet.

– Vi öppnade loppet sjukt hårt och hade snabb tid på första kilometern. Sen när det började gå uppför kände jag att jag kunde rycka, säger segraren som bor i Stockholm, men som ursprungligen kommer från Hudiksvall.

– Jag var hemma och hälsade på under helgen och har inte sprungit här på flera år så jag tänkte passa på, säger han.

Förra året slog Robel Fsiha tidrekord i Blodomloppet Hudiksvall när han vann på 29:24. En tid Sebastian Högdahl inte var i närheten av.

– Jag hade väl hoppats på en halvminut bättre, men jag fick kramp i magen efter ett tag. Men när man vinner får man vara nöjd ändå, säger segraren som vann på tiden 36:38.

Första damlöpare i mål var Jenny Rutström från Sundsvall. Hon vann på tiden 39:31. Med det loppet försvarade Jenny Rutström sin titel som bäst i 10-kilometersloppet eftersom hon vann även förra året, då med tiden 37:54.

I loppet över fem kilometer var Fredrik Nilsson, Hudiksvall, snabbast i mål med tiden 17:54. På damsidan var Suzanne Rünell, Hudiksvall, snabbast med tiden 18:04.

Mer läsning:

Bildspel från Blodomloppet 2015.

TV: Sedvanlig folkfest.