Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

H.E.A.T ska spela i Ljusdal

/

Rockgruppen H.E.A.T blev känd för den stora massan när de var med i Melodifestivalen med låten 1 000 miles. Under våren har de turnerat ute i Europa och sista helgen i maj kommer de till Ljusdal för att spela på Rocknight.
– Jag var i Ljusdal och spelade med ett annat band för ett par år sedan och det enda jag kommer ihåg är att det är så sjukt vackert där, säger gitarristen Eric Rivers.

Annons

H.E.A.T ligger på Peter Stormares skivbolag StormVox och släppte för ett år sedan sin debutplatta ”Heat” som fick bra recensioner. LjusdalsNytt får tag gitarristen Eric Rivers när de är ute och turnerar.
– Vi lever i drömmen skulle man kunna säga, vi gör det vi alltid har strävat efter. Vi turnerar i hela Europa, skriver låtar till nästa platta, har grymt många spelningar inbokade under hela sommaren. Så det är inte en lugn stund, men allt är sjukt kul!
Vad har det betytt för bandet att ni var med i Melodifestivalen?
– Vi är samma band som innan Melodifestivalen och vi gör exakt samma grej. Folk såg att vi var ett äkta band som har lirat ihop länge och att vi älskar att lira musik.
Hur har Europaturnén varit?
– Den var grym på alla sätt. Vi var ute i en månad och hade ca 25 gigs i 8 länder, så det var gig nästan varje dag. Stödet ute i Europa var enormt och det kommer inte att dröja länge innan vi åker ut på en ny vända.
Vad har ni mer gjort under våren?
– Vi har precis avslutat en Sverigeturné på 10 datum tillsammans med Mustasch och några andra band. Vi har även varit på en Englandsturné. Spelningar har tagit upp all vår tid under våren.
Hur påverkas ni av att vara ute på så många spelningar hela tiden?
– Bara positivt, vi älskar roaden på alla sätt. Att vara ute och spela är grejen.
Ni har även släppt debutalbumet Heat i Japan, hur har det gått?
– Japan är ett sånt där land som man alltid har drömt om att lyckas i. Plattan sålde galet bra första dagen och vi hamnade till och med på albumlistan. Helt galet när man sitter i Sverige och får såna nyheter. Vi har fått massor av fanmail från japaner som är helt lyriska. På Englandsturnén var det en tjej som hade åkt ända från Japan till England bara för att se oss och hon var på varje gig på hela turnén.
Finns det planer på att lanseras i något mer land?
– Vi kommer snart att släppa plattan i hela Europa och den finns redan nu ute i ett tiotal länder. Planerna är ju att bli världens största band!
2008 var ett otroligt år för er, hur tror ni att 2009 blir?
– Vi har mycket på g. Planen är att gigga hela sommaren och sen spela in platta nummer två i slutet av året.
Ni kommer till Ljusdal sista helgen i maj, har ni varit där förr?
– Några av oss har varit där och lirat i en annan konstellation, för många, många år sen. Det var på Ljusdal demofestival. Det enda jag kommer ihåg var att det är sjukt vackert där uppe!
Varför ska man komma och se er spelning?
– Vi sprider glädje genom bra musik, så vill man bli på bra humör ska de definitivt gå och se oss. Och om man redan är på bra humör och vill hålla det uppe så är det också en bra anledning.
En läsare på min blogg hörde av sig med en fråga till er: Hur många gånger har ni sett filmen This is Spinal tap* och vad tycker ni om den?
– Oj, hundratals gånger! Kan ju vara världens roligaste film... "This one is in D minor which is the saddest of all keys, I find. People weep instantly when they hear it, and I don't know why". Haha!
Läsaren ville också veta hur seriöst ni ser på er image och framtoning. Är er image ett medvetet val?
– Nope, det är bara så vi är. Vi klär oss alltid som vi gör, det är något som har kommit naturligt. 
H.E.A.T kommer även att spela på Rockweekend i Kilafors den 11 juli och i Söderhamn den 21 augusti.

* This is Spinal Tap är en fejkad dokumentär om ett brittiskt hårdrocksband där man driver friskt med allehanda schabloner och fördomar om genren.

Mer läsning

Annons