Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

H/B:s poängkung "Jacke" Jonsson bekräftar intresse från Schweiz: "Bara roligt"

Det finns intresse för Jakob Jonsson från Schweiz. Det mesta tyder dock på att han stannar i Hudik/Björkberg. – Det är min tanke att fullfölja kontraktet och spela kvar i minst ett år till.

På onsdagskvällen tog H/B-spelarna säsongens första steg. Jakob "Jacke" Jonsson var en av spelarna som fanns på plats på träningen på Glysis. Den senaste säsongen svarade 22-åringen för 64 poäng (27 mål och 37 assist) i allsvenskan – en succé som inte gått obemärkt förbi.

– Det har kommit några förfrågningar och framför allt från Schweiz. Och det är bara roligt, absolut, säger han.

LÄS MER: H/B har "Jacke" Jonsson att tacka för att hoppet lever

På frågan hur han ser på det intresset svarar han:

– Det är spännande och det är klart att man skulle vilja testa på ett äventyr när man får ganska bra förutsättningar och sådana bitar.

– Men just nu har jag inte tänkt så mycket på det. Jag ska sätta mig ner och prata med sportgruppen inom den närmaste tiden och diskutera lite framtid.

Jakob Jonsson har också ett år kvar på kontraktet med Hudik/Björkberg.

– Det är inget som är hugget i sten. Men min grundtanke är att fullfölja kontraktet och spela kvar i minst ett år till. Jag tycker att det blåser positiva vindar genom föreningen med bland annat de nya spelarna som är klara.

LÄS MER: Hudik/Björkberg säkrade allsvenska kontraktet efter stort drama

Nya i Hudik/Björkberg är Dennis Bergman (comeback), Linus Könberg (Håsta), Fredrik Samuelsson (Håsta), Oskar Fahlberg (Håsta), Mattias Karlsson (Håsta), Andreas Selin (Klockarberget) och Anton Frisk (U-laget).

På förlustsidan finns Johan Elving (Sirius) och Emil Strandell (slutar).

Klubben har ännu inte gjort klar med någon ny tränare efter avgående Thomas Elfving.