Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

H/B redo för nästa kliv

Nykomlingen H/B spänner musklerna inför comebacken i division 2.

Med åtta nyförvärv i truppen är målsättningen solklar. "Tvåan" ska bara bli en mellanstation – nästa säsong ska det handla om division 1-spel.

Åtta nyförvärv har både breddat och spetsat truppen.

– Nu har vi ett lag som är konkurrenskraftigt nog att slåss om en plats bland de nio bästa lagen, säger Peter Hermansson.

Topp-nio är en relativt ovanlig målsättning men inför serieomläggningen är det fullkomligt naturlig.

När seriepyramiden nu byggs om får H/B en gyllene möjlighet att ta sig upp i division 1. Undviker laget de tre sista platserna i årets division 2 innebär det att laget är klart för division 1.

En efter en har pusselbitarna i lagbygget fallit på plats. I backen Tobias Johansson från Alfta har H/B enligt Hermansson fått Hälsinglands bäste innebandyspelare.

– Vi letade efter ledartyper och en sådan är Tobias, säger Peter Hermansson som dessutom har kunnat hälsa sju andra nyförvärv välkomna:

Thomas Borg spelar åter innebandy i Hudik efter att senast ha representerat Borlänge, Anders Wester, Mikael Nordin och Mattias Samuelsson kommer från Njutånger, Niklas Persson och Mikael Wiberg har värvats från Ljusdal och 19-årige Emil Strandell är tillbaka i Hudik efter att ha gått på innebandygymnasium och spelat för Mullsjö.