Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

H/B laddar om till kvalet

Hudik/Björkberg hade på söndagen chansen att få med sig positiva känslor in i det allsvenska kvalet. Hemmamatchen mot Frösön blev något helt annat.

Bortalaget var hetare på alla sätt och vis och kunde ganska komfortabelt vinna mot H/B med 7–4.

– Viljelöst, dålig attityd och dålig inställning, lyder H/B-tränaren Tomas Elvings analys av matchen.

Det började redan i första perioden. Efter en hård och jämn inledning av matchen var det Frösön som öppnade målskyttet. Efter knappa kvarten satte bortalagets Henrik Esbjörnsson ledningsmålet efter en solodribbling längs vänsterkanten.

Knappt två minuter senare kom nästa kalldusch när Frösön snabbt kontrade in 2–0, som också blev pausresultat.

I andra perioden rasade det ytterligare för H/B. Innan sju minuter var spelade hade Frösön ökat på till 4–0. Då tog det fart i hemmalaget.

En stor press mot Frösöns mål gav utdelning. 1–4 genom Johan Elving och 2–4 gjorde Fredrik Linde. Hade inte bortalagets målvakt Dennis Grönlund storspelat hade H/B kunnat komma närmare.

Matchen svängde dock aldrig över till H/B:s fördel. Frösön ökade på ytterligare i tredje perioden och slutresultatet 7–4 sattes i tom kasse med halvminuten kvar.

Bäst i hemmalaget var Johan Elving som stod för tre av lagets fyra mål.

– Positivt att Johan har börjat göra mål igen. Annars får jag och Love (Borg, assisterande tränare) ta på oss att vi stoppade in lite konstiga matchgrejer för att få liv i killarna, säger Tomas Elving.

Vad måste bli bättre till första kvalmatchen på lördag?

– Inställning och attityd måste upp rejält. Men jag ser inte det här som ett genrep, utan vi har tre träningar i veckan som kommer bli bra genrep.

Varför fungerade det inte i dag?

– När vi börjar springa med bollen så får de inte låna den, men vi är nöjda med att bara stå stilla och titta i stället, säger Tomas Elving som dock inte är orolig att spelet mot Frösön ska hänga med in i det allsvenska kvalet mot Piteå.

– Jag är inte orolig. Det har sett betydligt bättre ut än det här på träningarna de senaste veckorna. Tempot är helt annorlunda och det måste vi får med oss ut på match, säger han.

Första kvalmatchen mot Wibax Piteå spelas lördag 15 mars på Håstaholmen, med returmatch lördagen efter uppe i Piteå. Blir det en tredje match spelas även den i Piteå.