Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

H/B kämpade hårt

Hudik/Björkberg hade revansch att utkräva på Gottsunda efter 1–8-förlusten hemma tidigare under säsongen.

Annons

Revanschen uteblev, men en spelmässigt bra insats från H/B gjorde att förlustsiffrorna på bortaplan stannade vid 2–7.

– Spelmässigt är vi bra och kämpaviljan är enorm. Sen räcker vi ju kanske inte till, men man måste ha medstuds mot så här bra lag, säger H/B-tränaren Lars Norin.

Gottsunda är tvåa i tabellen och fick en perfekt start på matchen. Redan efter 22 sekunder satte Fanny Bromark ledningsmålet.

H/B kvitterade genom Emma Roman men Gottsunda tog snabbt tillbaka ledningen.

När Isabel Brink i mitten av första perioden åkte på en utvisning för osportsligt uppträdande, passade Gottsunda på att sätta två baljor till och 4–1 efter den första perioden blev för tufft för H/B att hämta upp.

– Det blev lite rörigt efter utvisningen. Men spelet i sin helhet såg mycket bättre ut än i de senaste matcherna, säger Lars Norin.

Lagen spelade 1–1 i andra perioden innan Gottsunda drog i från med två mål i sista perioden och spikade slutresultatet 7–2.

– En helt okej andraperiod och i tredje var det ett riktigt ställningskrig. Vi hade fyra bollar i målramen och med lite flyt så hade vi kunnat få till lite nerv i spelet, säger Lars Norin.

Två matcher återstår för H/B den här säsongen. Först väntar bortamatch mot Falun, innan säsongen avslutas hemma mot Borlänge.

– Spelar vi som vi gjorde i dag vinner vi de två matcherna och får avsluta säsongen snyggt, säger Lars Norin.