Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

H/B kämpade hårt

Hudik/Björkberg hade revansch att utkräva på Gottsunda efter 1–8-förlusten hemma tidigare under säsongen.

Revanschen uteblev, men en spelmässigt bra insats från H/B gjorde att förlustsiffrorna på bortaplan stannade vid 2–7.

– Spelmässigt är vi bra och kämpaviljan är enorm. Sen räcker vi ju kanske inte till, men man måste ha medstuds mot så här bra lag, säger H/B-tränaren Lars Norin.

Gottsunda är tvåa i tabellen och fick en perfekt start på matchen. Redan efter 22 sekunder satte Fanny Bromark ledningsmålet.

H/B kvitterade genom Emma Roman men Gottsunda tog snabbt tillbaka ledningen.

När Isabel Brink i mitten av första perioden åkte på en utvisning för osportsligt uppträdande, passade Gottsunda på att sätta två baljor till och 4–1 efter den första perioden blev för tufft för H/B att hämta upp.

– Det blev lite rörigt efter utvisningen. Men spelet i sin helhet såg mycket bättre ut än i de senaste matcherna, säger Lars Norin.

Lagen spelade 1–1 i andra perioden innan Gottsunda drog i från med två mål i sista perioden och spikade slutresultatet 7–2.

– En helt okej andraperiod och i tredje var det ett riktigt ställningskrig. Vi hade fyra bollar i målramen och med lite flyt så hade vi kunnat få till lite nerv i spelet, säger Lars Norin.

Två matcher återstår för H/B den här säsongen. Först väntar bortamatch mot Falun, innan säsongen avslutas hemma mot Borlänge.

– Spelar vi som vi gjorde i dag vinner vi de två matcherna och får avsluta säsongen snyggt, säger Lars Norin.