Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

H/B-herrarna på rätt spår igen

Ett heltaggat H/B satte högsta fart från första tekningen och gav inte Jemtland någon chans hemma på Håstaholmen. Med en storspelande Nicklas Byrberg i målet och en riktigt effektiv förstalina blev det hela 12–3 (4–1, 4–0, 4–2) till H/B-herrarna.

– När vi jobbar så här bra över hela planen finns det inget lag i den här serien som hänger med oss, säger en nöjd Thomas Elving efter storsegern.

H/B-tränaren hade annars lite bryderier inför matchen efter förlusten mot Sandåkern förra helgen och med förkylningar i laget.

– Men jag hade en bra känsla inför matchen, det kändes verkligen att alla killarna ville ha revansch.

Lagkaptenen Emil Strandell och Karl Stenegren var borta på grund av förkylningar, men H/B kunde ändå spela med tre linor och två backpar i stort sett hela matchen. Och hetast av de tre var den med bröderna Jonsson och Nicklas Forslöf. Jakob gjorde hela åtta poäng (2+6) och John stod för fyra mål och en assist.

Men bäst på plan var hemmamålvakten NIcklas Byrberg som räddade frilägen, närskott och till och med en straff.

– Han är rent ut sagt äckligt bra just nu. Man hör ju motståndarna undra om det är plexiglas bakom honom, säger Thomas Elving.