Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

H/B-herrarna på rätt spår igen

Ett heltaggat H/B satte högsta fart från första tekningen och gav inte Jemtland någon chans hemma på Håstaholmen. Med en storspelande Nicklas Byrberg i målet och en riktigt effektiv förstalina blev det hela 12–3 (4–1, 4–0, 4–2) till H/B-herrarna.

Annons

– När vi jobbar så här bra över hela planen finns det inget lag i den här serien som hänger med oss, säger en nöjd Thomas Elving efter storsegern.

H/B-tränaren hade annars lite bryderier inför matchen efter förlusten mot Sandåkern förra helgen och med förkylningar i laget.

– Men jag hade en bra känsla inför matchen, det kändes verkligen att alla killarna ville ha revansch.

Lagkaptenen Emil Strandell och Karl Stenegren var borta på grund av förkylningar, men H/B kunde ändå spela med tre linor och två backpar i stort sett hela matchen. Och hetast av de tre var den med bröderna Jonsson och Nicklas Forslöf. Jakob gjorde hela åtta poäng (2+6) och John stod för fyra mål och en assist.

Men bäst på plan var hemmamålvakten NIcklas Byrberg som räddade frilägen, närskott och till och med en straff.

– Han är rent ut sagt äckligt bra just nu. Man hör ju motståndarna undra om det är plexiglas bakom honom, säger Thomas Elving.