Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

H/B favoriter i division 1

Förra säsongen blev H/B:s innebandyherrar tvåa i division 1 norra Norrland efter "omöjliga" Thorengruppen.
I år finns inget lag av kalibern med – och då får H/B bära favoritskapet.
– Vi gjorde en bra säsong förra året, och det är kanske motiverat att vi är favoriter, säger tränaren Thomas Elving, som nu tagit över huvudansvaret.

Annons

När H/B drar i gång seriespelet för den här säsongen gör man det dubbelt upp på hemmaplan. På lördag väntar match mot nykomlingarna Kiruna, och på söndag ställs man mot Piteålaget Wibax.

– Även om vi hade det tufft mot Wibax förra säsongen så skulle jag bli väldigt besviken om vi inte tar sex poäng i helgen, säger Elving.

Som ny huvudansvarig efter Peter Hermansson vet han vad som krävs av honom.

– Hela föreningens målsättning är att vi ska gå upp i allsvenskan. Det är ett tryck jag får leva med, säger Elving.

En spelare Elving tror mycket på i vinter är Viktor Jansson. Han har redan varit kallad till ett U 19-landslagsläger trots att han är ett år yngre än till exempel klubbkompisen Jakob Jonsson som också var med på lägret.

– Det spelas inget U 19-VM den här säsongen så landslagsledningen har valt att plocka med många spelare födda 1994 redan nu, och jag är säker på att Viktor kommer att spela VM nästa säsong, säger Elving.

Men dit är det långt, först på programmet för Jansson och hans lagkompisar står Kiruna och Wibax.