Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

H/B-damerna gav bort en poäng

Hudik/Björkberg hade bara att spela av den sista halvminuten mot Björklinge för att den fjärde raka segern skulle vara i hamn.
Då kom något av årets bjudning på Håstaholmen.

Med en spelare mer på planen och med 2–1 på tavlan hade Hudik/Björkberg bollen under kontroll på egen planhalva.

Men då tappade laget både boll, skärpa och markering och lät Josefin Bengtson halvt om halvt förstöra eftermiddagen när hon fick stå ensam framför mål och lyfta in poänggivande 2–2.

– det var fruktansvärt onödigt, sa H/B-tränaren Lars Norin.

Nu kunde H/B jubla till slut sedan Sandra Norin klappat in 3–2 i sudden death men poängtappet sved rejält.

Det bjöd på mager underhållning. Inget av lagen hittade farten i spelet och Elin Lund Jonsons 1–0-mål i den första perioden stod sig även efter mittperioden.

När sedan Caroline hittade rätt och satte 2–0 efter en minuts spel av den tredje perioden kändes Björklinge som ett slaget lag

Åsa Östlin storspelade i Hudik/Björkbergs mål men hennes nolla sprack 3.51 in på den tredje perioden och det gav gästande Björklinge nu energi.

Men Åsa Östlin svarade för några riktigt svettiga räddningar och såg ut att bli matchhjälte.

När Björklinge efter 18.13 åkte på en utvisning kändes det definitivt avgjort.

– Då gjorde vi det svårt för oss och enkelt för dem. Vi skulle lagt ner bollen i deras zon och rullat runt i stället för att ställa till det på det här sättet, sa en besviken Lars Norin.