Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gymnaster flyttar in i tennishallen – ett lyft på flera fronter: "Det betyder egentligen allt"

Söderhamns gymnastikförening får en permanent lokal och tennisklubben stärker ekonomin. Gymnasternas flytt till tennishallen får tummen upp av både klubbar och kommunen.

Med runt 300 aktiva i träning har Söderhamns gymnastikförening haft tufft med halltider för sin träning, som blivit både utspridd och sen. Tufft har Söderhamns tennissällskap också haft det – ekonomiskt. När nu gymnastikklubben från 1 maj flyttar in på en tennisbana som dedikeras åt gymnastik uppstår en situation som gynnar båda.

För tennisklubben betyder det 100 000 friska kronor årligen, för gymnasterna allt, säger nye ordföranden, Johan Wicksell. Klubben har växt så att det knakat de senaste åren och kön är lång.

– Äntligen kan vi flytta hit och det betyder att barnen kan träna jämt. Nu kan vi anpassa verksamheten till vad vi kan och vill. Två och en halv timmes träning blir verkligen det, i stället för att tid ska gå till att plocka bort grejer. Vi får också möjligheter att träna extra inför tävlingar, säger Johan Wicksell.

Läs också: Gymnastiktävlingen Gävleborgsjakten hölls i Söderhamn: "Stort intresse"

Han berömmer kommunen, tennissällskapet och sin egen klubbs förre ordförande och styrelsen för att de jobbat fram den här lösningen. Att gymnasterna flyttar in betyder att tennis kommer att bedrivas på två av fyra banor framöver, en hyrs redan av Söderhamns IF:s friidrottare och en kommer att vikas för gymnasterna.

– Viktigt för oss. Den här lösningen ser man i alla tennishallar i Sverige, säger Ove Falk från tennissällskapet.

Gymnastikutrusning för 400 000 ska köpas in och flyttas in under maj. För halva investeringen står tennissällskapet via Idrottslyftet och för den andra halvan står kommunen.

– En bra lösning som ger idrottslig och ekonomisk stabilitet. Och kul för Hällåsen, det här ökar möjligheterna och attraktiviteteten, säger kommunens kultur- och fritidschef Anders Uddén.

Läs också: Söderhamns gymnastikförening orkar snart inte längre