Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gymnasiefesterna ska bli tryggare

Bromangymnasiets studentkommitté träffade på tisdagsförmiddagen representanter för Folkets hus, fritidsledare och polisen för att diskutera hur gymnasiefesterna, G-festerna, ska fungera bättre i framtiden.

– Vi vill ge vår syn på saken. Vi vill ordna en bra G-fest, vi är seriösa och gör så mycket vi kan för att det ska fungera, säger Sofia Nilsson, ordförande i studentkommittén på Bromangymnasiet.

Ungdomarna i festkommittén tycker att blivit lite illa behandlade, bland annat på grund av insändare i tidningen och andra negativa skriverier om fylleri och våldtäkter.

Alla är överens om att det inte är meningen att ungdomarna i studentkommittén ska ha ansvaret att gripa in när ungdomar är för fulla:

– Det ska vara ett vuxenansvar och det ska finnas vakter som ska avvisa de som är för fulla, säger Gunilla Öberg, som hjälper till med studentbalen.

Att G-festerna ska vara kvar är självklart för de inblandade.

– G-festerna är populära, skulle de tas bort så skulle det bli kaos, säger Sofia Nilsson.