Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gymnasiefesterna ska bli tryggare

Bromangymnasiets studentkommitté träffade på tisdagsförmiddagen representanter för Folkets hus, fritidsledare och polisen för att diskutera hur gymnasiefesterna, G-festerna, ska fungera bättre i framtiden.

Annons

– Vi vill ge vår syn på saken. Vi vill ordna en bra G-fest, vi är seriösa och gör så mycket vi kan för att det ska fungera, säger Sofia Nilsson, ordförande i studentkommittén på Bromangymnasiet.

Ungdomarna i festkommittén tycker att blivit lite illa behandlade, bland annat på grund av insändare i tidningen och andra negativa skriverier om fylleri och våldtäkter.

Alla är överens om att det inte är meningen att ungdomarna i studentkommittén ska ha ansvaret att gripa in när ungdomar är för fulla:

– Det ska vara ett vuxenansvar och det ska finnas vakter som ska avvisa de som är för fulla, säger Gunilla Öberg, som hjälper till med studentbalen.

Att G-festerna ska vara kvar är självklart för de inblandade.

– G-festerna är populära, skulle de tas bort så skulle det bli kaos, säger Sofia Nilsson.