Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gym-upphandling kan få göras om

Upphandlingen av träningsutrustning till kommunens sporthallar har avbrutits.
En av de två anbudsgivarna har begärt överprövning hos förvaltningsrätten.

Upphandlingen – som Inköp Gävleborg har skött för kommunens räkning – gäller utrustning för styrketräning vid sporthallen och Höghammarhallen i Bollnäs samt sporthallarna i Arbrå och Kilafors.

Dessutom ingår ett samarbetsavtal mellan parterna:

– Vi står för lokalerna och vår samarbetspartner står för utrustningen. Det finns också en deal om personalkostnader, säger fritidschefen Hansa Näsman.

Avtalet är tänkt att gälla i sex år, från den 1 juli i år, när det nuvarande avtalet från 2004 med Bollnäsföretaget Caretaker Sales Marketing Sweden AB – mera känt under sitt varumärke Nordic Gym – löper ut.

I den nya upphandlingen har två företag lämnat anbud – Caretaker och Jönköpingsföretaget Concept Träningsredskap AB. Det är Concept som har ansökt om överprövning hos förvaltningsrätten i Falun – och vill att upphandlingen ska göras om, med hänvisning till lagen om offentlig upphandling.

Enligt Consepts ansökan har företaget missgynnats genom felaktigheter i utvärderingen av anbuden.

I väntan på förvaltningsrättens beslut – som kan innebära att upphandlingen får göras om, att rättelse ska ske innan den får avslutas eller att ansökan om överprövning avslås – kan inget anbud antas.

– Vi hade räknat med ett besked före sommaren, men nu är det osäkert om det kommer innan det nuvarande avtalet löper ut den sista juni, säger Hansa Näsman.

Därför har han nu förlängt det gamla avtalet med Caretaker i nio månader – till och med den sista mars 2015. Vid behov kan det sedan förlängas en månad i taget, högst tre gånger:

– Vi har ju kunder som har löst träningskort och det är viktigt att verksamheten fungerar.