Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

GW om mordmisstänkte 22-åringen: "En ganska klassisk typ"

 
Mordet på Tova Moberg
Visa alla artiklar

I SVT:s program Veckans Brott kommenterade Leif GW Persson fallet Tova Moberg. Den välkände kriminologen tror att den misstänkte 22-åringen kommer att dömas för mord.
– Jag kommer inte att ligga sömnlös för den sakens skull, säger han i programmet.

Plus: I dag ska mordmisstänkte expojkvännen höras – följ rättegången här

I tisdagens avsnitt av Veckans Brott avhandlades mordet på Tova Moberg. I programmet målades bakgrunden till mordet upp, med expojkvännens hot och våld.

– Han har en föreställning om att hon hela tiden har ihop det med andra. Den där kombinationen av svartsjuka och de underlägsenhetskänslor som det ger upphov till, samt kravet på total kontroll över sin partner. Det är en ganska häftig brygd, som lätt kokar över, säger Leif GW Persson i programmet.

Plus: Simklubben om sorgen efter mordet på Tova Moberg: "Hon såg varje barns styrkor"

Den misstänkte 22-åringen har hela tiden nekat till brott. Hans version är att han inte minns den aktuella mordnatten, eftersom han var påverkad av narkotika och alkohol. En förklaring som Leif GW Persson inte tror på.

– Det är den vanliga slutstationen, när man inser att man inte har något att anföra. För om man talar om hur det varit så vore det ett erkännande. Då intar man ståndpunkten minnesluckan. Det är en ganska klassisk typ.

Läs även: Expojkvännen kallar sex vittnen till rättegången – ska styrka hans berättelse om mordnatten

Leif GW Persson ser utredningen och bevisläget som starkt. Särskilt eftersom föremål som som använts vid transporten av kroppen till dumpningsplatsen kan kopplas till 22-åringen. Det rör sig om en tejprulle som hittades inne i mannens bostad.

– Han får inte ihop det. Och han har gett olika versioner under resans gång, på det där vanliga viset att man anpassar sig till det som polisen hittar och som är omöjligt att neka till, säger Leif GW Persson.

Leif GW Persson tror att 22-åringen kommer att dömas.

– Jag är ganska säker på att han kommer att få honom fälld. Och jag kommer inte att ligga sömnlös för den sakens skull, säger Leif GW Persson i Veckans Brott.

Plus: Expojkvännens försvarsadvokat i rätten: "En till person skulle kunna ha hjälpt till"

Plus: Tovas sista samtal till kompisen – innan sim-kortet försvinner: "Hon sa att allt var bra"