Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gunde missar "Mästarnas mästare"

Den som hoppades på att se Gunde Svan i den kommande säsongen av SVT:s populära "Mästarnas mästare" kommer att bli besviken. Skidstjärnan tvingas hoppa av inspelningarna sedan han drabbats av sjukdom. Nu ersätts han av hockeyproffset Jörgen Jönsson.

- Det här är hemskt tråkigt, jag hade sett fram emot att vara med och till och med tränat extra hårt för att prestera bra där nere, säger Gunde Svan till TT Spektra.
Den forne skidåkaren har varit sjuk i sex veckor och testat två olika penicillin, utan resultat.
- De trodde först att det var lunginflammation, men det är någon form av virus. Det är hemskt segt och jag kan inte utföra den sortens övningar som krävs i programmet, säger han.
Jörgen Jönsson har två OS-guld och två VM-guld i bagaget. Tillsammans med Färjestad vann han SM sex gånger.
Den kommande säsongen av "Mästarnas mästare" spelas in i Ungern och den grupp där Jörgen Jönsson tävlar reser ner onsdagen den 14 september. I gruppen finns idrottare som Victoria Sandell-Svensson, Anders Järryd, Susanne Ljungskog, Pernilla Wiberg och Stefan Schwarz.