Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gumpels saknar pengar

Intresseföreningen Gumpels fritidsgård – som ansvar för verksamheten vid fritidsgården och skejthallen med samma namn på gamla SJ-området i Bollnäs – har ekonomiska problem.

Det fattas pengar till löner och räkningar under resten av året och föreningen hoppas nu på ytterligare 100 000 kronor i bidrag från kommunen.

Kommunen äger lokalerna och står för driftskostnaderna på Gumpels – där uppvärmningen med olja kostade 471 000 kronor 2010 – plus 95 000 kronor i årligt verksamhetsbidrag. Kyrkan hjälper till med ekonomihantering och vissa insatser från egen personal. Tidigare har kyrkan också bidragit med 290 000 kronor per år till löner och andra kostnader – men har inte råd med det längre.

Intresseföreningens ordförande, Rolf Forslin, har han nu lämnat in en ansökan till kommunen om ytterligare föreningsbidrag på 100 000 kronor per år. Redan i höst behövs 100 000 kronor för 2011, om löner och räkningar ska kunna betalas.

- Om en månad blir läget akut, säger han.

Kommunens fritidskonsulent Mats Hägglund har begärt in mer handlingar för att kunna bereda ärendet och presentera det för politikerna. Han räknar med att ärendet ska komma upp i kommunstyrelsen den 3 november:

- Jag har svårt att tro att det blir nedläggning och hoppas verkligen det ska lösa sig.