Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gullefors har övertro på vetenskapen

Återigen har Bo Gullefors (29/1) dragit en lans för sin övertro på vetenskapens förmåga att förklara livets stora gåta, samtidigt som han attackerar oss som tror på en intelligent skapare (HT 25/1).

Helst vill han att alla andra funderingar och förklaringar till det faktum att det finns liv här på jorden sållas ut och bortförklaras av tidningsredaktionen.

Om BG vore lika kritisk och noga med att kräva fakta och bevis för det som inom evolutionsteorin påstås vara vetenskap, då skulle även den världsbilden falla sönder i sina fragmentariska delar. Sanningen är nämligen den att alltför många pusselbitar/länkar fattas för att det agnostiska evolutionsbygget ska fungera som en adekvat förklaring till det ytterst komplicerade liv vi har på vår jord.

Den sanna vetenskapen erkänner detta faktum och är medveten om att ju mer man lär sig om livets komplexitet desto mer blir man varse att man ännu inte vet och således har att utforska. Det vetenskapsmännen är duktiga på är att iaktta och förklara pågående livsprocesser, men att ge en tillförlitlig förklaring till hur dessa processer startat och varifrån livsgnistan ursprungligen kommit har man inte lyckats med, trots alla teorier och laboratorieförsök.

Jerker Sjölander

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel