Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Guldsmeden valde en annan väg – annonserade på Facebook: "Bara positivt"

Fortfarande är Arbetsförmedlingen den stora spelaren på jobbmatchningsmarknaden. Guldsmeden Tobias Petersson valde bort den traditionella kanalen när han sökte butikspersonal.

När det var dags att söka ny personal till sin guld- och urbutik i Bollnäs valde guldsmed Tobias Petersson att testa något nytt.

I stället för att vända sig till Arbetsförmedlingen och platsbanken skickade han ut en annons på Facebook.

– Vi ville testa att gå genom en ny kanal. Hittills har det bara varit positiv respons, säger Tobias Petersson.

Vi följer arbetslösa Rose-Marie i hennes vardag – se hennes videodagbok här!

Tidigare har han valt att gå den traditionella vägen via Arbetsförmedlingen. Ett problem med det är dock att det kan vara svårt att nå personer som redan har jobb, men som kan tänka sig att byta.

– Jag har tidigare tyckt att det varit lite fånigt att söka personal genom till exempel Facebook. Men man når faktiskt till väldigt många. Det har kommit några bra ansökningar via den annonsen, säger Tobias Petersson.

Trots möjligheterna att gå nya vägar i jakten på kompetent personal verkar Arbetsförmedlingen ha en stark ställning hos landskapets arbetsgivare, efter en rundringning som vi gjort.

Enligt Jan-Erik Johansson, fabrikschef på Huddig AB i Hudiksvall, har företaget har ett väl uppbyggt och fungerande samarbete med Arbetsförmedlingen. Till exempel tar de löpande emot praktikanter, som därmed får in en fot i branschen.

– Det gör att vi kan bygga upp ett stort kontaktnät. Den som gör bra ifrån sig skriver vi upp på en lista som vi kan använda när vi behöver anställa, säger Jan-Erik Johansson.

Läs även: "Känslan av att man inte duger och står utanför samhället"

Även assistansbolaget Pass Team, med kontor i Söderhamn och Bollnäs, upplever samarbetet med Arbetsförmedlingen som positivt.

– Särskilt när vi efterfrågar specialkompetens eller söker personal till en viss ort brukar vi gå via Arbetsförmedlingen. Samarbetet med dem har blivit bättre på senare år. Numera är de måna om att återkoppla och fråga hur de kan förbättra sitt arbete, säger personalansvariga Karin Dahlberg.

Storföretaget Monitor, i Hudiksvall, är ständigt på jakt efter sina nästa stjärnor. Men utbudet av ingenjörer är inte tillräkligt stort, enligt företagets vd Morgan Persson.

– Trots att vi har vår vinstdelning, som många känner till, är det svårt att hitta den kompetens vi söker. Utbudet av ingenjörer är helt enkelt mindre än efterfrågan, säger han.

Läs också: Gävleborg har Sveriges högsta arbetslöshet

För att väcka intresse för företaget samarbetar de med Arbetsförmedlingen, rekryteringsfirmor och högskolor.

– Vi måste försöka på alla sätt vi kan. Senast förra veckan hade vi ett besök från Mittuniversitetet och i vintras var Högskolan i Gävle här. Även Arbetsförmedlingen en viktig samarbetspartner, säger Morgan Persson.