Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Guldsimmerskor i bassängen

Det skördades många framgångar för hemmasimmarna när Dina medley cup avgjordes under helgen. Som så många gånger förut var det tjejerna som gjorde störst succé.

Medleycup är en lite annorlunda tävlingsform som kan liknas vid friidrottens mångkamp. Alla deltagare simmar 5o meter i alla fyra olika discipliner. Tiderna räknas sedan om till poäng. En världsrekordtid belönas med 1000 poäng och därefter minskar det i fallande skala. För de sex simmare som skrapat ihop flest poäng i respektive åldersklass väntar final.

– Jag tycker att det är en väldigt rolig tävlingsform, säger Bollnästränaren Per Lindén.

Det tävlades i tio olika klasser och Bollnäs knep guldet i tre av dem.

– Ett rätt så bra facit, säger en nöjd Per Lindén.

Gulden simmades hem av Jenny Svensson, Lisa Magnusson och Matilda Åhlström. Dessutom var det Bollnästjejer som lade beslag på hela prispallen i klasserna 13-14 år samt 17 år och uppåt.

Vid sidan av medleycupen hölls också ett ungdoms grand prix. Där dominerade Lisa Magnusson som fick med sig fyra guldmedaljer hem. på 400 meter frisim var hon bara två tiondelar från att kvala in till ungdoms-SM som hålls i Malmö till sommaren.

– Det var väldigt nära för Lisa men vi har fortfarande några fler tävlingar på oss, säger Per Lindén.

Guld blev det också till Jenny Svensson, Matilda Åhlström, Jessica Hansson och Paulina Björkbacka. Den sistnämnda sänkte sitt personliga rekord på 200 meter ryggsim med hela fem sekunder.

– Det fattas fortfarande två sekunder för att Paulina ska kvala in till ungdoms-SM men det är absolut inte omöjligt.

Av de 200 simmare som ställde upp i helgens tävlingar tillhör 20 Bollnäsklubben. Flest deltagare hade Uppsala som med sina 60 simmare bidrog med nästan hälften av helgens alla 1000 starter.