Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Guldregn över Loos på JSM

Medaljerna haglade över Loos Skytteförening på junior-SM.
– Det här är unikt, säger tränaren och lagledaren Johnny Wallberg.

JSM i skytte avgjordes i Kristianstad fredag-söndag. Det blev en riktig uppvisning av skyttarna från Loos Skytteförening.

Fredagen inleddes med sportskytte 300 meter – guld till Fanny Storm, med 278 poäng, och silver till Daniel Wallberg på 276.

På lördagen handlade det om liggande 300-metersskytte. Där tog Daniel Wallberg guld, och han var tillsammans med Fanny Storm med i det segrande laget i lagtävlingen. Här tog Victor Isaksson och Evelina Isaksson även ett brons.

De fyra – Wallberg, Storm och två gånger Isaksson – vann även förbundstävlingen då de representerade Gävleborgs distrikt.

I söndagens ställningsskytte var Daniel Wallberg åter på bettet och tog en guldmedalj. Med sina 330 poäng gjorde han det bästa resultatet i JSM på 21 år – bara två poäng skiljde honom från att slå Bodenskytten Patrik Lindfors rekord från 1993.

Fanny Storm tog här silver, och Evelina Isaksson brons.

– En trippel till Loos Skytteförening i ställning på JSM, det har aldrig hänt tidigare att en klubb gjort det, säger Johnny Wallberg.

Fanny och Daniel tog även här hand om lagguldet, och Loskvartetten vann förbundstävlingen.

– Helt fantastiskt, säger Johnny Wallberg.

Som lite extra grädde på moset tog Daniel Wallberg hand om hela tävlingens stormästartitel, så han hade lägst placeringssiffra av alla deltagare.

Noteras skall också att Daniel Wallberg och Fanny Storm var på NM i Danmark helgen innan. Där tog Wallberg en fjärdeplats i fältskytte.

– Av fem juniorer i landslaget så är två från Los, säger Johnny Wallberg.