Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Guldkant som pensionär!

Till alla regeringsledamöter, lev efter fjärde budet, "du skall älska din fader och moder på det att det må gå dig väl i livet".

Det skrivs så mycket om att vi människor ska ha det bra här i livet. Men den dagen man uppnår 65 år och har arbetat hela sitt liv är man inget eller lite värd. Jo, vi som är i denna ålder har enormt stort värde 2010 i september. Som regel har vi haft livförsäkringar för att trygga de efterlevande om något tragiskt skulle hända. Vi har blivit lärda detta av våra föräldrar, som vi hedrar.

Så kommer dagen då ett brev från ens försäkringsbolag säger att försäkringen upphör att gälla, och tryggheten är borta som så mycket annat i vår ålder. Är man inget värd när vi nått ålder för vår guldkant här i livet?

Exempel: Jag har betalat cirka 1 500 kronor per år i cirka 40 år. Summan av mitt betalande blir, den dag ovan nämnda brev kommer, cirka 60 000 kronor. I brevet som kom sades inte ens tack! Vore det inte på sin plats att en del pengar återbetalades skattefritt i stället för bonus till verkställande direktör med anhang?

Nej, det skulle vara roligt att få se bankdirektörer, försäkringsbolagsdirektörer, med flera så kallade betydande personer i samhället, stå med tiggarmössan i hand och be om en allmosa som vi pensionärer får göra. I stället talar ni om hur duktiga ni varit och hur höga vinster ni gjort med bonus.

Det var livsförsäkringen. Ni som är det valda folket och som ska leda Sverige genom väl och ve, kom ihåg fjärde budet, jag tänker på hur snabba ni var att ta tillbaka pengar från oss pensionärer – med stöd av vad ni kallar ekonomisk kris.

Var ni rädda att själva mista något av lånen eller andra förmåner? Ni hedrar inte era föräldrar genom att rent ut sagt stjäla det vi sparat ihop under alla år. Ni så kallade politiker som utger er för att kunna allt, varför behandlar ni era föräldrar på detta nedvärderande vis?

Sverige delar med sig av pengar både till höger och vänster. Varför inte hjälpa oss som byggt upp Sverige efter kriget, genom att ge oss en värdig pension att leva på? Glöm inte att det är till syvende och sist våra pengar det handlar om. Det är ett sparkapital. Om ni sedan myglat in dem i statens finanser får ni reda ut det så vi inte drabbas. Vill ni leva på 60 procent av er lön?

Den politiker som ställer upp och säger att pensionen ska vara skattefri upp till 25 000 kronor per månad, har snart allas vårt stöd och röster i september 2010.

Funderande norrlänning

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel