Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Guldkant när P3 hyllar musik-Sverige

För tolfte året i rad prisar P3 Sveriges bästa musik. Linda Pira ger en specialskriven all star-show, Icona Pop delar ut priser och Avicii kommer... inte. Tio liveframträdanden ska skapa festivalstämning när P3 Guld 2014 går av stapeln.

Det har varit ett framgångsrikt år för svensk musik. Icona Pop fortsatte sina internationella framgångar, Avicii dominerade världens danslistor och svensk hiphop var plötsligt överallt.

– Det har varit helt fantastiskt musikår! Det känns också kul med ett program som bara har ny musik. Inget "Hörni vafan! Abba då?". Det blir alltid sånt man inte hört förut, det är ju grejen med P3 Guld, säger Kodjo Akolor, komiker och värd för årets P3 Guld-gala

P3 Guld har sedan starten i Växjö 2003 vuxit till ett av musik-Sveriges största priser, och konkurrerar i dag med Grammisen om platsen på tronen. Prisets ambition är att sammanfatta det svenska musikåret, och röstas fram av en jury tillsammans med P3:s lyssnare.

Svenska housestjärnan Avicii är årets storfavorit, med fyra nomineringar i kategorierna årets artist, dansartist, låt och liveartist. Men den internationella superstjärnan har varit svårflörtad i svenska sammanhang på senare tid, och har även gett P3 Guld nobben i år.

En annan svensk framgångssaga dyker däremot upp: Dubbelt nominerade Icona Pop kommer finnas på plats för att dela ut priset i kategorin årets nykomling. Succéduon har erövrat världen med succésingeln "I love it", som sålt i över två miljoner exemplar.

Svensk hiphop har haft ett historiskt år, något som också kommer märkas på galan. Kritikerfavoriten Linda Pira kommer bjuda på en för galan specialskriven show, tillsammans med högaktuella rapparna Stor, Dani M och Jacco från Labyrint.

Dessutom blir det liveframträdanden av bland annat Daniel Adams-Ray, Nonono, Mando Diao, Seinabo Sey och Laleh. Den musikspäckade galan kommer också bjuda på ett pärlband av hemliga akter.

P3 Guld äger rum lördagen den 18 januari på Scandinavium i Göteborg.

Galan sänds live på lördag i P3 klockan 20.00, och eftersänds i SVT1 klockan 21.00.