Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guldjubel för bröderna Hajo

/
  • Rasmus Enström och bröderna från Alfta – Ciya och Hassan Hajo – släppte loss det stora guldvrålet efter SM-finalen.

Han svarade för en grym kämpainsats, inte minst i box play. Alftasonen Ciya Hajo var absolut guld värd när Falun vann SM-finalen mot Dalen. Och lillebror Hassan fick också fira.

Annons

– Ojoj, klart häftigaste jag varit med om. Nu gastar dom "Vi är från Dalarna" här i bussen, men vi får sjunga en egen sång om att vi ju är från Hälsingland!

Det var lika omtumlad som lycklig Ciya Hajo som såg fram emot lördagens finalbankett - och ett långt firande var att vänta när IBF Falun tog sitt första SM-guld i innebandy.

– Det blir nog fest i flera dagar nu, säger Ciya – som spelade en viktig defensiv roll i SM-finalen mot Dalen från Umeå, inför drygt tiotusen på kokande läktare i Malmö Arena.

– Vi hade stora problem med box play i serien, men i slutspelet har vi stängt igen otroligt bra. Det gjorde vi idag också, säger Ciya Hajo, som fick stort förtroende när Dalen i sista perioden fick två power play-chanser att kvittera Faluns knappa ledning.

Men Falun lyckades stänga matchen – och till slut kunde poängkungen Alexander Galante Carlström smälla in 5–2 i tom bur, och fullborda ett hattrick och sätta guldsigill på Faluns strålande säsong.

– Det här var en otrolig laginsats, alla bidrog med sitt. Ta bara Jonas Adriansson, som klev ner på backen och tog bort Ketil Kronberg. Det var mycket vunnet redan där, konstaterar en lycklig Ciya Hajo.

– Det är så härligt att vara ända här nu, vi har gjort en så lång resa tillsammans det här gänget. Helt underbart!

Lillebror Hassan Hajo fick spela en del under slutspelet, men inte just i finalen. Men den 17-årige supertalangen hade även han orsak att fira en rätt sagolik första säsong på högtsa nivå.

Annons