Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Guld till Bollnäs jazz club – har skapat jämställd jazzscen

Bollnäs jazz club vinner pris för att de skapar en jämställd jazzscen.

Priset de vunnit heter Impra Guld, en utmärkelse som kommit till för att uppmärksamma arrangörer som aktivt arbetar för jämställdhet på jazzscenen. Ewa Olofsson Lindblom är ordförande i Bollnäs jazz club och glad för utmärkelsen.

– Det blir roligare för alla om det är fler kvinnor på jazzscenen. Vi tycker bara att det är naturligt att det ska vara så, säger Ewa Olofsson Lindblom.

Förra året blev Bollnäs jazz club nominerade till priset, men då gick det till Umeå jazzfestival. Det var den firade jazzsångaren Lina Nyberg som stod bakom nomineringen.

– Det kändes grymt kul att få priset efter Umeå jazzfestival, som är så stora. I år visste vi inte alls att vi blivit nominerade. Förra året visste vi att Lina Nyberg nominerat oss. I år visste vi ingenting, men det var hon som nominerade oss igen. Hon gav sig inte, säger Ewa Olofsson Lindblom.

Juryns motivering för årets pristagare för Impra Guld-priset lyder:

"Bollnäs Jazz Club visar på ett tydligt engagemang både internt och externt, i att jobba med jämställdhetsfrågor och att göra skillnad. De jobbar målmedvetet och utan åthävor omsätter de frågor och svar i praktisk tillämpning och bidrar till utveckling för såväl musiker som lyssnare, och för såväl ung som gammal."

Till hösten händer mycket på jazzklubben i Bollnäs. Bland annat spelar Iris Bergcrantz Quintet. Här har Ewa Olofsson Lindblom och de andra i klubben slagit två flugor i en smäll.

– Iris Bergcrantz pappa Anders Bergcrantz är med i bandet, och honom har vi velat få hit i flera år. Så när Iris Bergcrantz hörde av sig tackade vi ja direkt, säger Ewa Olofsson Lindblom.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!