Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gubbröra på Ersk-Matsgården

På onsdagen var det musikkväll på Ersk-Matsgården i Hassela. Bandet Gubbröra stod för underhållningen medan cirka fyrtio personer satt ner för en bit mat och något gott att dricka. Stämningen var på topp och Musikgruppen lyckades med den svåra konsten att få publiken att sjunga med.

Musikgruppen med det lite annorlunda namnet Gubbröra spelade och sjöng visor av bland annat Evert Taube och Dan Andersson på Ersk-Matsgården på onsdagskvällen. Musikkvällen var den andra och sista på den gamla gården i Hassela för i sommar.

Gruppen Gubbröra består av Staffan Andersson, storbönderna Pelle Nyberg och Björn Olofsson samt Lasse Eriksson alla från Delsbotrakten. Lasse Eriksson, även kallad Köpparn har även spelat i dansbandet Tottes och ett popband som hette Ringis. Veteranerna har spelat tillsammans i två och ett halvt år. En gång i veckan samlas de och spelar tillsammans för att sedan ha någon spelning i månaden.

– Det är en social grej. Vi samlas en gång i veckan och ljuger, säger Pelle Nyberg och skrattar.

Det tog inte lång stund för bandet att vinna publikens hjärtan. De inledde med Dan Anderssonlåten Jungman Jansson och publiken var givetvis välkomna att sjunga med och de gjorde de.

Stämningen var på topp och Pelle Nybergs historier mellan låtarna var populära och lockade till många skratt.