Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gubbröra på Ersk-Matsgården

/
  • Gruppen, Gubbröra bjöd på sång och musik av bland annat Evert Taube och Dan Andersson på Ersk-Matsgården i Hassela. Cirka fyrtio personer dök upp för att äta och bli underhållna.

På onsdagen var det musikkväll på Ersk-Matsgården i Hassela. Bandet Gubbröra stod för underhållningen medan cirka fyrtio personer satt ner för en bit mat och något gott att dricka. Stämningen var på topp och Musikgruppen lyckades med den svåra konsten att få publiken att sjunga med.

Annons

Musikgruppen med det lite annorlunda namnet Gubbröra spelade och sjöng visor av bland annat Evert Taube och Dan Andersson på Ersk-Matsgården på onsdagskvällen. Musikkvällen var den andra och sista på den gamla gården i Hassela för i sommar.

Gruppen Gubbröra består av Staffan Andersson, storbönderna Pelle Nyberg och Björn Olofsson samt Lasse Eriksson alla från Delsbotrakten. Lasse Eriksson, även kallad Köpparn har även spelat i dansbandet Tottes och ett popband som hette Ringis. Veteranerna har spelat tillsammans i två och ett halvt år. En gång i veckan samlas de och spelar tillsammans för att sedan ha någon spelning i månaden.

– Det är en social grej. Vi samlas en gång i veckan och ljuger, säger Pelle Nyberg och skrattar.

Det tog inte lång stund för bandet att vinna publikens hjärtan. De inledde med Dan Anderssonlåten Jungman Jansson och publiken var givetvis välkomna att sjunga med och de gjorde de.

Stämningen var på topp och Pelle Nybergs historier mellan låtarna var populära och lockade till många skratt.

Mer läsning

Annons