Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grym musik och makaber publicitet

/
  • Swaint, Ricky, Dani och Jon i Babylon Bombs släppte för en månad sedan sitt nya, påkostade album Babylons Burning.
  • Dani, Jon och en av bandets roddare hälsar på Swaint på sjukhuset.

Med nya och påkostade albumet Babylons Burning skulle Babylon Bombs kliva uppåt på den musikaliska framgångsstegen. Men vid släppfesten förra helgen föll trummisen Swaint av scenen, bröt två ryggkotor och dödförklarades av misstag av promotionbolaget.

Annons

Skivan firades med en släppfest i mitten av oktober i Stockholm. En andra släppfest hölls i tyska Lichtenfels förra helgen.

Efter att ha tagit emot publikens jubel efter tredje låten, missade trummisen Swaint, Svante Hedström, stolen när han skulle sätta sig och föll bakåt. Han landade två meter nedanför scenen i en gång. Swaint fick frakturer i två kotor i ryggslutet, men inga nerver skadades och enligt läkarna kommer han att bli helt återställd.

Den närmaste framtiden för bandet ser nu så klart annorlunda ut än planerat. Den första av de inplanerade spelningarna ställs in, därefter hoppas bandet på att spelningar ska kunna genomföras med en ersättare för Swaint.

Olyckan har gett bandet mycket uppmärksamhet, bland annat på grund av att promotionbolaget skrev i det första pressmeddelandet att Swaint hade "förolyckats" – en uppgift som korrigerades först efter 15 minuter.

- Vi har aldrig fått så här mycket publicitet. Vilket känns makabert. Att det är det här man når ut med och inte de grymma låtarna, säger bandets sångare och gitarrist Dani.

 

Läs om nya albumet en och utförligare berättelse om olyckan på Fredax-sidorna i HT, Ljusdals-Posten, Ljusnan och Söderhamns-Kuriren på fredag.

Mer läsning

Annons