Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grym hantering av slaktdjur

10 000 kycklingar dog under transport till slakteri.

Läste nyligen om dessa små varelser. Kycklingarna dog under transport till Kronfågels slakteri Valla utanför Katrineholm. Anledningen till massdöden var ventilationsproblem i transportfordonen. Det tog tre dagar att åtgärda och under tiden fortgick hämtningen av kycklingar. Stor skandal är vad det är. Kronfågel visste att kycklingarna dog av hetta.

Kronfågel AB är även illa ute för ett annat fall då över 7 000 tuppar stoppades i lådor för att slaktas då det uppstod ett fel på slaktlinjen. Först dagen efter satte man in elbedövning för att avliva de stackars djuren. Då hade de fått vänta i lådorna i över 20 timmar utan vare sig foder eller vatten.

Jag kommer inte att köpa av Kronfågels produkter mer. Fler borde göra likadant. Vi måste få ett slut på sådana här fruktansvärda brott och lidande för våra djur. Djurskyddet jobbar för djurens bästa.

Lilian

Nor

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel