Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grusligt bra Stugsund

Stugsund klara segrare i Gruscupen 2009. 5–0 i finalen mot Sandarne gav föreningen ett presentkort och en rejäl buckla.

Unga, lätta och flyfotade Stugsund behärskade gruset på Borgs IP bäst och vann Gruscupen som avgjorts under helgen. I finalen mot Sandarne övertygade Dennis Olssons killar stort och gjorde 5–0 (3–0).

– Ja, jag tycker det såg bra ut med tanke på att det är grus och bara april, sa Stugsundstränaren vars mannar avgjorde matchen under femton minuter av första halvlek då man gjorde tre mål och gick fram till 3–0.

Annars inledde Sandarne bäst och satte Stugsund under viss press i inledningen av de 2 x 30 minuterna. Bland annat missade man ett friläge i sjunde minuten.

1–0 fixade Stefko Kochev som frispelades i mitten och enkelt sköt in ledningsmålet efter 18 minuter. 2–0 tillkom efter en vänsterkantsraid och inspel som olyckligt stöttes i eget mål av en Sandarneförsvarare.

I 23:e minuten laddade Simon Åberg från långt håll och fick se bollen slinka in mellan Sandarnemålvaktens nävar.

I och med 3–0-målet tog Stugsund över helt och hållet och kunde defilera till segern som innebar bland annat 4 000 kronor till sportartiklar och en väl tilltagen pokal.

Att det skulle bli en så enkel seger var det nog få som trodde. I söndagsmorgonens första gruppspelsmatch hade nämligen Sandarne slagit Stugsund med 3–1.

– Då satte de sina chanser och vi misade våra. Nu visste vi dessutom hur vi skulle spela mot dem, sa Dennis Olsson.

– Men nu får killarna vila. Grusfotboll en hel helg sliter på kroppen och vi har en del skavanker.

Gruscupen är en slitsam historia. Redan klockan åtta på lördagsmorgonen stegade de första lagen in och klockan 18.35 blåstes finalen av.

Däremellan har tretton matcher avgjorts, bland annat semifinalerna. Där spelade Stugsund enkelt ut Marma Mohed med 6–0, medan Sandarne fick slita mer efter 2–1 mot Bergvik.

En hel del publik har strömmat till Borgs IP i ömsom härlig vårsol (på lördagen), ömsom isande kyla (på söndagen).

Målen: 1–0 (18) Stefko Kochev, 2–0 (22) självmål, 3–0 (23) Simon Åberg, 4–0 (44) Oskar Spång, 5–0 (53) Erik Tyhr.

Domare: Hans-Olov Jonsson, Bergvik.