Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gruppstöd för barn och föräldrar

/
  • Vi brinner att få komma igång. Gruppledare Youko Vongler, projektledare Ulla-Marie Nilsson och gruppledare Anci Herrdahl och Mona Rönnqvist i startgroparna för gruppstöd för barn, ungdomar och föräldrar i Ovanåkers kommun.
  • Projektledare Ulla-Marie Nilsson och gruppledare Anci Herrdahl har utbildat sig i FöräldraStegen, som är ett föräldraprogram i sex steg om relationer, ungdomar och droger.
  • Mona Rönnqvist och Youko  Vongler har utbildat sig i och kommer att använda metodmaterialen Children are people too (CAPT) och Teen age power program (TAPP) som båda ska stärka barnens och ungdomarnas självförtroende och självkänsla.

Barn, ungdomar och föräldrar i Ovanåkers kommun kan nu få hjälp via gruppstöd. Ett projekt har startat för att hjälpa och stötta barn till föräldrar med psykisk ohälsa, till föräldrar med missbruksproblem, barn som lever i våldsutsatta familjer och barn som far illa vid föräldrars skilsmässa.

Annons

– De här barnen och ungdomarna finns i vår kommun och de är fler än vi känner till. Vi kan nu erbjuda dem gruppstöd. Vi kan även erbjuda föräldrar som är oroliga för sina barn och ungdomar gruppstöd. Allt det här är helt frivilligt, säger Ulla-Marie Nilsson som är projektledare.

– Det finns uppgifter om att tre barn i varje klass har föräldrar med missbruksproblem, säger en av gruppledarna Youko Vongler.

Tanken är att verksamheten ska bli permanent och själva projektet, där även utbildning av personal ingår, kommer att pågå till sista april 2010. Till sin hjälp har Ulla-Marie nu tre utbildade gruppledare förutom Youko även Anci Herrdahl och Mona Rönnqvist.

Den som är intresserad och vill ha mer information kan vända sig till projektledare Ulla-Marie Nilsson för Gruppstöd för barn och föräldrar och som finns i kommunhuset i Edsbyn.

Mer läsning

Annons