Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grundskola i Hudiksvall i samarbete med GIF Sundsvall: "Vill öka intresse för fotboll"

Elever ska få ökat intresse för fotboll och inspireras till en hälsosam livsstil – det är syftet med ett nytt samarbetet mellan MTH-utbildning i Hudiksvall och GIF Sundsvall.

Annons
Johanna Örnehag, rektor och vd för MTH-utbildning i Hudiksvall, välkomnar samarbetet med GIF Sundsvall.

MTH-utbildning i Hudiksvall har nyligen blivit certifierad grundskola av Svenska Fotbollförbundet, SvFF. Det innebär bland annat att grundskolan med elever i årskurs 4-9 erbjuder fotboll på schemat. Nu inleder skolan även ett samarbete med GIF Sundsvall med fokus på fotboll. Bland annat ska det finnas aktiviteter som att spelare och ledare engagerar sig i träningar och teoripass, samt att eleverna får besöka NP3 Arena i Sundsvall för att se allsvensk fotboll.

- Vi tror starkt på att samarbete mellan föreningar, näringsliv och skola skapar mervärde och ger framgång lokalt, nationellt och internationellt. Samarbetet med GIF Sundsvall ser vi som en värdefull pusselbit kopplat till elevernas inverkan på lärandet i skolan, fritiden och för framtiden, säger Johanna Örnehag, vd och rektor för MTH-utbildning, i ett pressmeddelande.

Läs också: Här har Monitorskolan fått lokaler – nu blir det skolstart i höst

Syftet med samarbetet är, förutom att öka intresset för fotboll och en eventuell framtida roll som spelare, ledare, domare eller annat, att bidra till en hälsosam livsstil.

- I utvecklingsarbetet med att öka intresset för fotboll och GIF Sundsvall i ett större geografiskt område handlar det om att hitta nya vägar och möjligheter, både gällande samarbetspartner och sponsorer. Här ser vi MTH-utbildning som en bra samarbetspartner utifrån att de är en skola som ligger i framkant. Att kombinera samhällsnytta och folkhälsan med utveckling av framtida seniorspelare är en utmaning och det handlar om att tänka nytt, säger Peter Nyh, marknadschef GIF Sundsvall, i pressmeddelandet.

Läs också: Rösta fram Årets Ledare 2017 – här är finalisterna

Annons