Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grov misshandel togs upp under rättegång

Det var en synnerligen grov misshandel när en Söderhamnsman blev skjuten i ena skinkan i början av december. I dag togs det brottet upp i rätten som en del i den sju dagar långa mordrättegången. Vi rapporterar direkt.

Enligt kammaråklagare Christer Sammens ska mannen ha legat på mage och den 22-årige Bollnäsbon ska ha skjutit honom i skinkan.

Efter brottet saknade polisen länge en misstänkt, men efter att en 33-årig man mördats i Bollnäs och två män, 22 och 27 år gamla, blivit misstänkta blev 22-åringen även misstänkt för skjutningen i Söderhamn.

I dag är det den tredje av sju inplanerade rättegångsdagar om mordet i Bollnäs. Men denna dag ska alltså ägnas helt år skjutningen i Söderhamn.

Under förmiddagen ska 22-åringen förhöras om händelsen och under eftermiddagen ska sex vittnesförhör hållas. Bland de som ska förhöras finns en ambulansförare, en polis och en läkare.

Vi rapporterar direkt från rättegången med start klockan 9. I rapporteringen kan du ställa frågor direkt till våra reportrar på plats.