Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grottbad kan snart förverkligas

Grottbadet kommer allt närmare en byggstart när investeringarna i projektet är nära att nå sitt mål.

– Det ser bra ut just nu, vi är i ett intressant skede nu när finanserna börjar klarna, säger Jakob Silén, ordförande i Järvsö Grottbad AB.

Planerna på att bygga ett äventyrsbad i Öjeberget har funnits sedan 2011, men det är först nu som målet att samla in 12,5 miljoner kronor i investeringar från allmänheten börjar komma i sikte på allvar. Som det ser ut idag kommer planen att börja bygga under 2014 att kunna bli verklighet. Men att få ihop pengarna har tagit sin tid.

– Det är en tidskrävande process, eftersom det är förbjudet att annonsera efter finansiärer så måste vi ut och träffa folk för att informera. Med de större investerarna måste vi sätta oss ned och låta dem ställa frågor innan de kan bestämma sig. Vi kommer också att stå ute i skidbacken under sportlovet för att få ut information om projektet till turister, både privatpersoner och sådana som har möjlighet att investera genom ett företag. Det finns många utifrån som kommer hit och som skulle kunna vara intresserade av grottbadet, det gäller bara att nå ut till dem, säger Jakob Silén.