Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grönt med smak

Tänk grönt och laga minst en vegetarisk måltid i veckan. Bra för både människor och miljö. Och man kommer långt med lök, pasta och en god stuvning, gärna smaksatt med curry och syrligt äpple.

Annons

Pasta med curry och lättstekt lök
För 4 personer
20 minuter
350 g makaroner
rapsolja
1 tsk curry
1 gul lök
1 syrligt äpple
3 1/2 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
1 purjolök
2 gula lökar
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 dl grädde
salt och peppar

Att äta till:
ärtor
blandade blad

Gör så här:
1. Koka pastan i saltat vatten. Fräs samman en matsked rapsolja med en halv hackad gul lök och ett skalat, syrligt äpple i bitar. Pudra över curry och späd med vatten. Tillsätt en buljongtärning, koka upp och red av med majsstärkelse. Sjud currygrunden i 5 minuter.

2. Skala, strimla och stek purjolök, resten av den gula löken och rödlök i rapsolja. Mot slutet pressas en vitlök ned i pannan.

3. Blanda stuvningen med avrunnen pasta och grädde. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Fördela löken över och bjud ärtor och blad till.


Dan Strandqvist/TT
dan.strandqvist@tt.se