Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gröna investeringar för modernt samhälle

Sverige behöver en offensiv politik med investeringar som gynnar småföretag och möter klimatutmaningen.

Det är en politik som skapar nya jobb. I Gävleborg ger Miljöpartiets politik 900 nya jobb på kort sikt.

I dag är arbetslösheten i Gävleborg högst i landet och ungdomsarbetslösheten landets näst högsta. Problemet är inte att det saknas saker att göra. Gävleborg behöver investera sig ur krisen. Vi måste utveckla och modernisera hela Sverige.

När vi moderniserar Sverige behöver mycket arbete utföras. Det handlar om jobb i bygg- och anläggningsbranschen när bostäder renoveras och energieffektiviseras. Ingenjörer, elektriker och byggnadsarbetare behövs när den förnybara energin ska byggas ut. Anläggningsarbetare behövs när kollektivtrafiken ska utvecklas såväl i våra städer som på landsbygden.

Ingenjörer, samhällsplanerare och ekonomer kommer att behövas för att ta fram nya och effektiva lösningar på samhällsproblem och miljöproblem.

De klimat- och miljöinvesteringar som är nödvändiga för att Sverige ska vara ett hållbart samhälle kommer att leda till nya jobb, långsiktig ekonomisk utveckling och bättre miljö. Vi är övertygade om att ett miljömässigt hållbart samhälle också är ett samhälle som är bättre för alla.

Vi i Miljöpartiet vill bland annat modernisera och utveckla ROT-stöden så att det leder till energieffektiviseringar i både bostadsrätter och hyreslägenheter, vi vill bygga ut och renovera järnväg, vägbunden kollektivtrafik och cykelbanor, och vi vill införa stöd för utbyggnaden av förnybar energi med målet att 100 procent av energin som produceras ska vara förnybar.

Vår gröna politik skapar 30 000 nya jobb i Sverige under den kommande mandatperioden, varav 900 i Gävleborg. På längre sikt handlar det om cirka 100 000 jobb i landet. Dessa jobb behövs om hela Sverige ska leva på lång riktigt.

Åsa Eriksson (MP)

Bollnäs

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel