Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gröna dagar i malpåse

Väntjänsten i Söderhamn och Bergvik har under flera somrar ordnat en dag i det gröna för äldre. I år ställs det in. För många i styrelsen har avgått och nya ideella krafter behövs.

Annons

En dag i det gröna har arrangerats under tre somrar sedan 2005. Kommunens äldre som har svårt att ta sig ut bjuds in tillsammans med anhörigvårdare till träffar i Lynäs sommarhem. I fjol kom 300 av 700 inbjudna.

Organisationen bakom de uppskattade arrangemangen är omfattande och sker på ideell basis. Redan i november sätter planeringen igång för nästa sommar. Därefter vidtar arbetsmöten och administrativa uppgifter och under sommaren är det hårdkörning.

Mamma till En dag i det gröna är Kerstin Wallner som drog igång det hela tillsammans med Astrid Siggstedt. De var då båda ordföranden i Väntjänsten Söderhamn respektive Bergvik.

I höstas kände Kerstin Wallner att hon av olika skäl behövde trappa ner och sade ifrån sig uppdraget. Det gjorde flera med henne och nu arbetas det för fullt i Väntjänsten Söderhamn med att skaffa ersättare.

- Vi blir ju alla äldre och behöver själva ha en sommar, förklarar Kerstin Wallner, men min förhoppning är verkligen att vi kan återuppta En dag i det gröna igen.

Mer läsning

Annons