Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gripna bröder försökte backa på vittne – fyra gånger

Två bröder i 20-årsåldern har gripits av polisen. De togs efter att ha kört fast på en åker.

Det var på söndagseftermiddagen som polisen kunde gripa två bröder, som båda är i 20-årsåldern, i Svågadalen. De färdades då i en stulen bil och hade kört fast på en åker.

Bilen hade tidigare stulits i Delsbo. Det var ett vittne som körde efter bilen som reagerade på hur den framfördes och kontaktade polisen. Bilen ska bland annat ha körts genom en häck och in i en trädgård. Och i samband med att bröderna stannade bilen för att byta förare körde de på en person. Personen lyckades hoppa åt sidan, men träffades av backspegeln.

Vittnet ska ha följt efter bilen. Men när bröderna upptäckte att de var förföljda ska de enligt polisen ha stannat bilen, och sedan försökt backa på vittnet. Fyra gånger.

De båda bröderna ska enligt polisen ha visat tecken på att ha varit narkotikapåverkade. Ingen av dem hade körkort.

Nu misstänks de för grov misshandel, försök till grov misshandel, grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, drograttfylleri, narkotikabrott och bilstöld.

Under söndagskvällen förhördes männen om hänselsen och därefter beslutade åklagare att anhålla dem.