Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grinigt i Glysishallen

Hudiksvalls HC och Tierp bjöd under lördagen på en riktigt tuff och hård playoff-retur i Glysishallen.

Annons

HHC och Tierp bjöd på lika jämn match i Glysishallen som man gjorde i torsdagens match i Vegahallen. Den här gången stod HHC som segrare med 3–1, och det innebär att vi får en avgörande match i Glysishallen under söndagen.

Första perioden bjöd på enormt fysiskt spel, med mycket bråk och tjafs, men inte särskilt många målchanser.

Bäst chans hade HHC:s Adam Seydlitz som efter en dryg kvart fick pucken längs vänsterkanten och lyfte i väg ett högt skott så det klingade i målramen.

Med bara sekunder kvar av perioden åkte Mathias "Lillis" Eriksson på en rejäl propp och åkte i isen. Matchstraff på Tierps Sebastian Höglund och Mathias Eriksson har spelat färdigt i detta playoff.

– Han har åkt till akuten med en befarad hjärnskaking. Han fick en armbåge i pannan och "Lillis" är en av våra hårdaste spelare och när han klagar, då är det något, säger HHC:s fysiotränare Per Juhl.

Andra perioden inleddes med knappt fem minuter powerplay för HHC och då satt också ledningspucken. Christer Andersson satte sitt tredje mål i tredje matchen i HHC-tröjan.

Kort senare reducerade Tierp när Robin Karlsson satt på botbänken och 1–1 stod sig till sista perioden.

I tredje perioden kom så det förlösande 2–1-målet för HHC. Thomas Astner satte ett högt skott bakom Viktor Östlund i Tierpsmålet efter fin passning av Niklas Zetterström placerad bakom målburen.

– Nu behövs det att de etablerade spelarna kliver fram och det gjorde de verkligen i dag, säger HHC-tränaren Fredrik Johansson.

Avgörande 3–1 satte sedan Christer Andersson på målvaktsretur med bara minuter kvar att spela. Det målet satte punkt för en match med totalt 95 utvisningsminuter.

En förändring i HHC som slog väldigt väl ut var att Måns Johansson fick vakta målet, medan Johan Larsson vilade.

– Måns gjorde ett fantastiskt bra jobb. Larsson har spelat mycket på slutet och det är jobbigt, även psykiskt, och Måns var riktigt taggad på att spela, säger Fredrik Johansson.

Söndag klockan 16 spelas den tredje och avgörande matchen i Glysishallen.