Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grinig match i Glysishallen

Det blev en rejält fysisk tillställning när Hudiksvalls HC och Tierp drabbade samman i playoff-returen.

HHC och Tierp bjöd på lika jämn och hård match i Glysishallen som man gjorde i torsdagens match i Vegahallen. Den här gången stod HHC som segrare med 3–1 (0–0, 1–1, 2–0), och det innebär att vi får en avgörande match i Glysishallen under söndagen.

Första perioden bjöd på enormt fysiskt spel, men mycket bråk och tjafs, men inte särskilt många målchanser.

Bäst chans hade HHC:s Adam Seydlitz som efter en dryg kvart fick pucken längs vänsterkanten och lyfte i väg ett högt skott så det klingade i målramen.

Med bara sekunder kvar av perioden åkte Mathias "Lillis" Eriksson på en rejäl propp och åkte i isen. Matchstraff på Tierps Sebastian Höglund och Eriksson fick lämna isen.

Andra perioden inleddes med knappt fem minuter powerplay för HHC och då satt ledningspucken. Christer Andersson satte sitt tredje mål i tredje matchen i HHC-tröjan.

Kort senare reducerade Tierp när Robin Karlsson satt på botbänken och 1–1 stod sig till sista perioden.

I tredje perioden kom så det förlösande 2–1-målet för HHC. Thomas Astner satte ett högt skott bakom Viktor Östlund i Tierpsmålet.

Avgörande 3–1 satte Christer Andersson på målvaktsretur.