Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Greps av pappa efter inbrott – nu misstänks tjuven för flera stöldförsök

En man bröt sig in i ett hus i Andersfors, Bergsjö, men greps av pappan i familjen. Nu misstänks mannen för en rad inbrott eller inbrottsförsök i trakten.

Annons

Vi har tidigare berättat om hur Jocke Eriksson i Bergsjö ertappade en inbrottstjuv i huset, medan hans sambo Frida Engstrand låg och sov.

Plus: Mamma låg magsjuk – inbrottstjuv slog till när pappa skjutsade barn till skolan: "Kränkande"

När polispatrullen kom till platsen visade det sig att mannen hade stoppat på sig två bilnycklar vid inbrottet, som han sedan lämnade tillbaka. Det var en man i 25-årsåldern från Västernorrland som greps, misstänkt för grov stöld.

Mannen berättade sedan att han även brutit sig in i grannfastigheten. Han hade tagit sig in i ett förråd för att leta efter bensin, men hittade inget.

Ytterligare ett inbrottsförsök på måndagsmorgonen har anmälts i Andersfors. Boende har då upptäckt att någon försökt bryta sig in i huset genom altandörren och ytterdörren.

Polisen utreder också om den misstänkte kan ha något att göra med ett inbrott i Älgered, som inträffade någon gång under natten och fram till klockan nio på måndagsmorgonen.

Där hade en verkstad brutits upp genom att koppla en bogserlina till dörren och dra upp den med en bil. Från verkstaden stals två svetsar och en hylsnyckelsats. Det ska vara värt 10 000 kronor, enligt polisanmälan.

■ ■ För mer Blåljus-nyheter, klicka här