Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grekisk pyttipanna

Recept för fyra portioner.

Annons

1 påse klyftpotatis eller egenskivad
500 g fläskfilé
1 röd paprika
1 gul paprika
2 gula lökar
3 tomater
1 fetaostblock

Marinera köttet minst 5 timmar, jag brukar låta det ligga över natten:
1½ dl olivolja
1½ dl soja
3 vitlöksklyftor
1 tsk ingefära
1 tsk sambal oelek
salt & svartpeppar
Lägg potatisen underst i en långpanna. Lägg filébitar ovanpå och överst skuren tomat, paprika och lök. I ugn 45 minuter på 225 grader. Smula över fetaosten mot slutet av tiden.

Denna sås är oslagbar som tillbehör:
2 burkar crème fraiche
4 msk majonnäs
italiensk salladskrydda och vitlök efter smak