Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grekisk pyttipanna

Recept för fyra portioner.

1 påse klyftpotatis eller egenskivad
500 g fläskfilé
1 röd paprika
1 gul paprika
2 gula lökar
3 tomater
1 fetaostblock

Marinera köttet minst 5 timmar, jag brukar låta det ligga över natten:
1½ dl olivolja
1½ dl soja
3 vitlöksklyftor
1 tsk ingefära
1 tsk sambal oelek
salt & svartpeppar
Lägg potatisen underst i en långpanna. Lägg filébitar ovanpå och överst skuren tomat, paprika och lök. I ugn 45 minuter på 225 grader. Smula över fetaosten mot slutet av tiden.

Denna sås är oslagbar som tillbehör:
2 burkar crème fraiche
4 msk majonnäs
italiensk salladskrydda och vitlök efter smak