Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gratisfestival i Öjeparken

Den 22 juli blir det musik i Öjeparken. Det är föreningen Voxmusik som anordnar en endagsfestival under namnet Playwood. - Jag tror stenhårt på idén, säger Björn Ingesson, ordförande i Voxmusik.

Efter många år med Woxstock i Öjeparken i Edsbyn blev det förra året ett uppehåll för festivalen. Men nu är Voxmusik, som ligger bakom diverse musikarrangemang i kommunen, tillbaka med ett nytt evenemang. Det handlar om en liten, avskalad gratisfestival som vänder sig till alla åldrar och flera olika musikstilar.

- Vi ville göra något enkelt och så billigt som möjligt. Det här är mer en "picknick i parken" än en festival, man kan ta med sig käk och komma och lyssna på musik med hela familjen, säger Björn Ingesson.

Han menar att det ofta blir fokus på alkohol och inte musik när det arrangeras festivaler och att Voxmusik vill att folk ska komma för bandens skull. Det blir inga avspärrningar, ingen ölservering och artisterna är en mix av mer eller mindre lokala förmågor inom genrer som bluegrass, country och singer/songwriter.

Några speciella förväntningar har festivalarrangörerna inte på kvällen.

- Det här är en spontangrej som inte kräver så mycket arbete. Vi vill att folk kommer hit utan så mycket förväntningar och då kan det verkligen bli en kanonkväll, säger Björn Ingesson som hoppas på att ha vädergudarna på sin sida den 22 juli.