Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gratis aktiviteter för alla barn i Hudiksvall i sommar: "Det har varit ett fantastiskt gensvar"

Hudiksvalls kommun har fått 1,1 miljoner kronor för att ordna gratis sommarlovsaktiviteter för alla barn.

Alla ska ha rätt till ett roligt sommarlov. Det är tanken bakom att Myndigheten för civil- och samhällsfrågor ger Hudiksvalls kommun 1,1 miljoner kronor i bidrag till aktiviteter som vänder sig till alla barn i kommunen.

Läs även insändaren: Låt alla få ha ett tryggt sommarlov

Tillsammans med föreningarna har kommunen satt ihop en diger lista med olika aktiviteter. Snart går man ut med information i alla skolor och på kommunens hemsida.

– Det har varit ett fantastiskt gensvar från föreningarna. Samarbetsviljan har varit stor och de har både skapat och utvecklat aktiviteter, säger Annika Bergström, samordnare för migrationsfrågor på Hudiksvalls kommun.

Grundtanken med aktiviteterna är att de ska vara gratis och till för alla barn mellan 6 och 15 år. De vänder sig till både pojkar och flickor och alla som vill ska få vara med.

–Aktiviteterna ska främja integration och och möten mellan olika socialgrupper, säger Annika Bergström.

Läs även: Dans är frihet för Tyra och Rasmus

För barn som gillar att röra på sig finns till exempel orientering, fotboll, tennis, utejympa och dans. Om man inte är så intresserad av idrott finns musikläger och teater. Bågskytte och simskola finns också inplanerat för barn som vill ägna sig åt det.

Kommunen hjälper till med transporter och extra personal, så att barnen kan ta sig till och från aktiviteterna. De som vill anmäla sig till någon aktivitet tar kontakt med den förening som håller i aktiviteten.

Läs även: Succé för sommarlovskul på Stormyra i Hudiksvall

Annika Bergström hoppas att kommunen ska kunna fortsätta att erbjuda gratis aktiviteter för alla barn även kommande år.

–Tanken är att det ska fortsätta under en treårsperiod. Det här blir en testsommar. Nästa år har vi ju alla kontakter färdiga och kan komma i gång med planeringen tidigare.