Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gräslig premiär för Edsbyn

En stark försäsong är ibland inte värd mycket när allvaret börjar.
Det fick Edsbyns damer svart på vitt i premiären mot Hille.

Edsbyn förlorade bara en träningsmatch under våren, och det mot ett division 1-lag. Så förhoppningarna om en lyckad premiär fanns – men grusades snabbt på Hille IP.

– Vi spelade på naturgräs för första gången i år, de också. Men vi var inte alls lika bra med på den omställningen, vi hade jättestora problem, säger tränaren Tomas Jonsson.

Edsbyn uppträdde darrigt på det ovana underlaget och fick ingenting att stämma mot ett väl spelade hemmalag. Och med en uddlös offensiv så kunde Edsbyn aldrig på allvar hota Hille, förutom några ströchanser då laget provade att slå lite långt på snabba Emma Edling.

Hille hade 2–0 i paus och i slutet av matchen kunde man öka på till 3–0.

– Vi faller ifrån våra grunder, säger Tomas Jonsson, som tror att det kan ha varit ett av seriens absoluta topplag man mötte.

– Ja, de här tjejerna har spelat ihop länge och i F16 så var de Sverigetrea, så det är ett riktigt bra lag som är samspelta. Så vi ser fram mot nästa match med tillförsikt, då spelar vi på hemmaplan.