Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gränsträff med SPF

För andra året samlades på onsdagen pensionärer från Ovanåker och Svärdsjö-Enviken till en gemensam träff. En gränsträff, så nära landskapsgränsen det går. I bruksstallet i Svabensverk. Omkring 500 pensionärer hade lockats dit för att lyssna på förbundsordförande Karl-Erik Olsson, få lite underhållning, äta gott och slutligen ta en svängom på dansgolvet.

SPF:s gränsträff kom till för första gången i fjol efter det att Jazz i Svaben gått i graven. Det blev en lyckad träff och därmed var i stort sett en ny tradition igång. Eftersom årets gränsträff samlade ungefär lika många besökare som fjolårets är det naturligtvis bara att spinna vidare.

- Det gäller att sudda ut gränser, konstaterade också Ovanåkers kommunalråd Bertil Eriksson (KD) i ett kort välkomsttal.

Gränsträffen gästades av SPF:s förbundsordförande, förre jordbruksministern Karl-Erik Olsson (C), som förklarade att han var oerhört imponerad av hur mycket som gjordes inom förbundet. Inte minst den är gränsträffen.

Karl-Erik Olsson framhöll också att även om SPF är en partipolitisk obunden organisation inte innebär att den är politiskt neutral. Tvärtom har förbundet stora ambitioner att uträtta något i samhället. Och de viktigaste områdena är vård och omsorg, boende, inflytande och ekonomi.

Karl-Erik Olsson tog även upp frågan om pensionärernas skatt.

- En fråga som vi måste fortsätta att driva hårt. Det borde naturligtvis vara lika skatt för alla, förklarade Karl-Erik Olsson som också berättade att SPF lagt fram ett eget förslag i ärendet till regeringen och att det kommer att bli förnyade diskussioner om det inom kort.

Förutom Karl-Erik Olsson gästades gränsträffen också av hjärtläkaren Eskil Hammarström som berättade hur viktigt det är att motionera och var fysiskt aktiv samt att äta rätt.