Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gränsträff med SPF

För andra året samlades på onsdagen pensionärer från Ovanåker och Svärdsjö-Enviken till en gemensam träff. En gränsträff, så nära landskapsgränsen det går. I bruksstallet i Svabensverk. Omkring 500 pensionärer hade lockats dit för att lyssna på förbundsordförande Karl-Erik Olsson, få lite underhållning, äta gott och slutligen ta en svängom på dansgolvet.

Annons

SPF:s gränsträff kom till för första gången i fjol efter det att Jazz i Svaben gått i graven. Det blev en lyckad träff och därmed var i stort sett en ny tradition igång. Eftersom årets gränsträff samlade ungefär lika många besökare som fjolårets är det naturligtvis bara att spinna vidare.

- Det gäller att sudda ut gränser, konstaterade också Ovanåkers kommunalråd Bertil Eriksson (KD) i ett kort välkomsttal.

Gränsträffen gästades av SPF:s förbundsordförande, förre jordbruksministern Karl-Erik Olsson (C), som förklarade att han var oerhört imponerad av hur mycket som gjordes inom förbundet. Inte minst den är gränsträffen.

Karl-Erik Olsson framhöll också att även om SPF är en partipolitisk obunden organisation inte innebär att den är politiskt neutral. Tvärtom har förbundet stora ambitioner att uträtta något i samhället. Och de viktigaste områdena är vård och omsorg, boende, inflytande och ekonomi.

Karl-Erik Olsson tog även upp frågan om pensionärernas skatt.

- En fråga som vi måste fortsätta att driva hårt. Det borde naturligtvis vara lika skatt för alla, förklarade Karl-Erik Olsson som också berättade att SPF lagt fram ett eget förslag i ärendet till regeringen och att det kommer att bli förnyade diskussioner om det inom kort.

Förutom Karl-Erik Olsson gästades gränsträffen också av hjärtläkaren Eskil Hammarström som berättade hur viktigt det är att motionera och var fysiskt aktiv samt att äta rätt.