Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Granska läkemedelsindustrins lobbyister

Den av läkemedelsbolagen nu så hett åstundade svininfluensan förutspår man ska komma under oktober. Hur man kan veta det på Smittskyddsinstitutet, Socialstyrelsen och Läkemedelsverket kan man ju undra. Och medierna med tv och radio i spetsen sväljer det hela med hull och hår. Utan minsta kritisk granskning.

Då uttalade sig också deras experter så tvärsäkert om hur många som skulle drabbas. Den ena professorn efter den andra talade om hur många miljoner som skulle dö bara i Europa när fågelinfluensan skulle komma hit.

Misstaget att peka ut hur många som skulle dö i fågelinfluensan kan inte upprepas så därför har man bytt strategi. Nu heter det att man blir inte så sjuk av svininfluensan men att väldigt många kommer att drabbas.

när det räcker med att Världshälsoorganisationen WHO och den av läkemedelsindustrin lika infiltrerade hälsoorganisationen inom EU rekommenderar allmän vaccinering. Och medierna hänger på. Var finns den självständiga journalistiska granskningen? Hur kan man återigen låta sig luras och utan betänkligheter bara läsa upp läkemedelsbolagens pressmeddelande rakt upp och ned? Har man inget lärt från tidigare bluffar. Och var finns ifrågasättande politiker.

"Lösningen heter massvaccination" kan man läsa i GP den 10/7 som spär på propagandan ytterligare när man också skriver att de 19 personer som hittills insjuknat i svininfluensan i Västra Götaland bara " är en mycket mild försmak av vad som väntar."

Det är heller inte seriöst när Smittskyddsinstitutet nu går ut och säger att mellan 20 till 40 procent av befolkningen kommer att drabbas av svininfluensan. Och man kan även förutspå när den kommer. Det har man naturligtvis ingen aning om utan det hela bygger på

Larmen kommer i den rika världen som har råd att betala för medicinerna medan de globala läkemedelsbolagen struntar totalt i de många miljoner som dör i epidemier och verkligen svåra sjukdomar i de fattiga länderna.

När ska medier, politiker och myndigheter inse detta obehagliga faktum och hålla huvudet kallt när pandemilobbyisterna drar igång sina kampanjer?

Rune Lanestrand

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel