Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grannar vill riva mögelhus

En villa som köptes för 1,8 miljoner lämnades åt sitt öde.

Nu stinker det av mögel och utgör en sanitär olägenhet för grannarna.

Grannarna på Triangelvägen på idylliska Mossberget är inte sena att berätta om skamfläcken. Vid en första anblick ser allt normalt ut, men stannar man bara upp syns problemen – och luktar. Det stinker mögel utanför huset så starkt att det inte går att vistas nära.

- Det är fruktansvärt! Känner du hur det luktar? Titta in i så får du se, möbler och grejer står kvar därinne, säger en av grannarna.

Huset såldes för fyra år sedan men den som köpte huset flyttade aldrig in, trots att han betalade 1 800 000 kronor för fastigheten. Det första året fungerade elen. Snöskottning och enklare underhåll utfördes av den tidigare ägaren.

Men när elen och värmen bröts frös vattnet i ledningarna, expansionskärlets vatten rann rakt ut i det övergivna huset.

Nu när det är vår och grannarna står utanför huset så känns den unkna kväljande stanken av mögel. Åsynen av ruttnande möbler och centimetertjocka lager av mögel som skymtar därinne får dem att rygga tillbaka.

På baksidan är altandörren sönderbruten efter ett flertal inbrott. Även om det för grannarna är oförklarligt hur någon ens kan tänka tanken på att gå in där.

- Det räcker att vinden ligger på mot vårt hus så går det inte att vistas ute. Och hur det blir när sommarvärmen kommer vågar jag inte tänka på, säger en av grannarna som vill vara anonym.

Efter fyra år med eskalerande problem och utebliven hjälp har de nu fått nog. Något måste göras, helst ser de att huset rivs.

- Det är farligt för våra barn. Tänk om de skulle få för sig att gå in i huset, altandörren är ju uppbruten.

"Jag har blivit lurad" - läs vad husägaren har att säga i torsdagens Söderhamns-Kuriren. Där kommenterar även Söderhamns kommun ärendet.