Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grannar stoppar skejtarnas ramp

Det blev ingen ramp för skejtarna i Delsbo. Bygget strandade efter att grannar klagat. Klagomålen ledde till att Delsbo IF drog tillbaka sitt tillstånd, och nu har ungdomarnas projekt hamnat i ett ingenmansland.

Annons

– Det är hemskt tråkigt, säger Roland Hamlin, en av de föräldrar som engagerat sig.

Göran Widehammar på tekniska förvaltningen förklarar att Delsbo IF arrenderar marken av kommunen, och att kommunen inte haft något emot en skateboardramp på platsen. Något bygglov behövs inte heller. Däremot har Delsbo IF tappat intresset efter att grannar ifrågasatt bygget och poängterat att klubben skulle bli ansvarig om buller uppstod, vilket det säkert skulle. Därför har klubben dragit tillbaka tillståndet att bygga rampen på tennisbanan.

– Ja. Som det ser ut i dag kan vi inte bygga där, säger Peter Östberg, ordförande i Delsbo IF. Det går inte att göra en sån här sak om vi inte har grannarna med oss, då blir det inget bra.

Göran Widehammar på förvaltningen säger att kommunen har erbjudit en ny plats där det förut funnits skateboardramp, men att ungdomarna sagt nej eftersom den ligger för långt bort från skolan.

– De får leta mark och om det är kommunens mark, då är vi villiga att upplåta den, säger Göran Widehammar. Sedan krävs det också att någon är villig att ta ansvaret för skador som kan uppkomma.